fbpx
Nekilnojamojo turto rinkos baimės 2024?

Nekilnojamojo turto rinkos baimės 2024?

Neslėpsiu, šiai dienai dažnai išgirstu įvairių nuogąstavimų ar baimių iš klientų dėl nekilnojamojo turto (NT) rinkos ar investicijų į ją. Dažniausiai užduodamas klausimas yra: „Kaip rinka dabar?“ Tai platus klausimas, į kurį atsakymas priklauso nuo segmento, miesto ar turto vertės. Bet apskritai kalbant, kiek laiko Lietuvos nekilnojamojo turto rinka buvo be jokių baimių? Nuo 2008 metų finansų krizės, Lito devalvacijos baimės, Snoro bankroto, Euro zonos skolų krizės, Euro žlugimo baimių, JAV-Kinijos prekybos karo, Covid-19 iki Rusijos-Ukrainos karo – viena baimė keičia kitą.

Investicijų Sėkmė Baimės Akivaizdoje

 

Tačiau kas gi iš investicijų uždirba daugiausiai? Tie, kurie investuoja, kai visi bijo. Baimė gali paralyžuoti, todėl svarbu priimti ne tik apgalvotus, bet ir drąsius sprendimus, jei tikrai norite uždirbti iš nekilnojamojo turto. Investavimas, kai rinka atrodo nesaugi, gali atnešti didžiausią pelną, nes mažiau investuotojų reiškia mažiau konkurencijos ir daugiau galimybių.

Investuojant į NT rinką svarbu atsižvelgti į keletą esminių veiksnių:

  • Turto vieta: Gerai įvertinkite turto vietą. NT vertė dažnai priklauso nuo vietos patrauklumo, infrastruktūros ir plėtros perspektyvų.
  • Rinkos sąlygos: Stebėkite rinkos sąlygas. Net ir esant baimėms, rinkos sąlygos gali parodyti teigiamas tendencijas, kurios gali būti naudingos investuotojams.
  • Finansinės galimybės: Įvertinkite savo finansines galimybes. Turėkite omenyje, kad investavimas NT reikalauja ne tik pradinio kapitalo, bet ir galimų papildomų išlaidų.

Teigiami Veiksniai NT Rinkoje

 

Jeigu šiandien bendrai pažiūrėtumėte į statistiką, pamatytumėte, kad privalumų yra kur kas daugiau nei neigiamų veiksnių, galinčių paveikti NT rinką. Štai keli teigiami veiksniai:

  • Žemas nedarbo lygis: Mažas nedarbo lygis rodo stiprią ekonomiką, kuri palaiko NT rinką. Žmonės, turintys pastovias pajamas, dažniau ryžtasi pirkti nekilnojamąjį turtą.
  • Augantys atlyginimai: Didėjantys atlyginimai padidina žmonių perkamąją galią, todėl daugiau žmonių gali sau leisti įsigyti būstą. Tai skatina NT rinką ir didina turto vertę.
  • Žemos bankų maržos: Mažos bankų maržos daro paskolas patrauklesnes, skatindamos NT pirkimą, padidina galiničų įsigyti skaičių. 
  • Galimybė mažinti EURIBOR: Mažėjanti EURIBOR reikšmė mažina paskolų palūkanas ir pirkėjų baimes, todėl NT pirkimas tampa dar prieinamesnis. Tai gali paskatinti daugiau žmonių imti paskolas ir investuoti į NT.
  • Nemaža pasiūla rinkoje: Didelė būsto pasiūla suteikia daugiau pasirinkimo galimybių pirkėjams, tai ypač svarbu tiems, kurie ieško specifinio turto.

Baimių Poveikis ir Rinkos Perspektyvos

 

Nors baimės dėl NT rinkos visada egzistuoja, svarbu atkreipti dėmesį į ilgalaikes rinkos tendencijas ir perspektyvas. Istoriškai NT rinka yra viena stabiliausių ir pelningiausių investavimo sričių. Net ir po didžiausių krizių, NT vertė atsigauna ir auga.

Rinkos Diversifikacija: Diversifikuokite savo investicijas. Neinvestuokite viso kapitalo į vieną NT objektą. Apsvarstykite skirtingus NT segmentus – gyvenamąjį, komercinį, pramoninį turtą. Tai padės sumažinti riziką ir padidinti pelno galimybes.

Ilgalaikė Strategija: Turėkite ilgalaikę investavimo strategiją. NT investicijos dažnai atsiperka per ilgesnį laiką, todėl svarbu turėti kantrybės ir ilgalaikį planą.

Konsultacijos su Ekspertais: Konsultuokitės su NT ekspertais ir brokeriais. Jie gali suteikti vertingų įžvalgų ir padėti priimti informuotus sprendimus.

Išvada

 

Tai nėra finansinis patarimas, tačiau prieš imdamiesi veiksmų, pasidarykite savo analizę, ne tik skaitykite tai, ką kalba žiniasklaida. Nekilnojamojo turto rinka visada turėjo ir turės savo baimių, tačiau svarbu priimti informuotus sprendimus, remiantis tikslia ir patikrinta informacija. Investuokite atsakingai ir nepasiduokite baimėms, nes būtent drąsūs sprendimai gali atnešti didžiausią pelną.

Jei turite klausimų ar reikia pagalbos, nedvejodami kreipkitės į mane. Esu pasiruošęs padėti jums priimti geriausius sprendimus NT rinkoje.

– LB.

Turite papildomų klausimų?

Konsultuokitės su Laurynu Bilotu jau dabar!
Related Posts